De Renkumse crosstriatlon is een ideale eerste triatlon: het is kleinschalig, er zijn meerdere afstanden mogelijk en we helpen je graag op weg met je eerste stappen in deze mooie en uitdagende sport.

Training

Op weg naar je eerste wedstrijd kan het handig zijn om een trainingsschema te gebruiken. Ben je lid van een vereniging, dan kan een trainer je daarmee helpen. Wil je liever zelf aan de slag, dan heeft de triatlonbond voorbeeldschema’s om je voor te bereiden op jouw eerste triathlon.

Voeding?

Je hoeft geen speciaal dieet te volgen om een triathlon te gaan doen. Gezond eten en voldoende drinken zijn wel belangrijk. En misschien wil je eens oefenen met sportdrank of sportvoeding? Alles wat je in een wedstrijd wilt gebruiken, kun je het beste in training al testen. Op www.transition.nl vind je allerlei artikelen over voeding.

Alles bij je?

Controleer je materiaal en verzamel al je spullen op tijd. Ga nog even na of je fiets, je helm, je loopschoenen en je zwembril in orde zijn en geen mankementen vertonen. Poetsen kan ook geen kwaad. Ga je fietsen en lopen op dezelfde schoenen of heb je verschillende paar? Welk shirt doe je aan? Zorg ook voor een startnummerband. Dat is een elastieken band, die je om je middel kunt dragen. Je bevestigt er je startnummer aan. Tijdens het fietsen draag je dat nummer op je rug en met hardlopen op je buik. Even aan het bandje draaien en klaar ben je. Veel handiger dan op je shirt gespelde nummers.

zwembroek/tritop/badpak/trisuit
zwembrilletje
badmuts
handdoek
wetsuit

fiets
bidon met drinken
wielerschoenen
fietshelm
fietsshirt
fietsbroek
sokken
sport- of zonnebril
wielerhandschoenen

Loopschoenen

Loopshirt

Wissels

Triathlon kan de eerste keer best complex zijn. Het wisselen van sport brengt tijdens een wedstrijd voor veel deelnemers stress met zich mee. Het helpt als je thuis al eens geoefend hebt. Wat moet je doen na het zwemmen? Welke spullen heb je nodig voor het fietsen? Moet je omkleden, in welke volgorde doe je dat dan? Op internet kun je tutorials vinden met tips&tricks. Onze allerbelangrijkste: bereid je voor en hou je hoofd koel op raceday! Je doet het allemaal voor je plezier!

Aanmoedigingen

Jij gaat een triathlon doen en je kunt hun aanmoedigingen goed gebruiken. Na afloop mogen ze je trakteren natuurlijk, want dat heb je dan wel verdiend. Misschien vinden ze het wel zo leuk dat ze volgende keer zelf ook meedoen. Mag jij dan trakteren.